Haircs İzmir saç protezi merkezi +90(232)435 33 53
Haircs İzmir saç protezi merkezi +90(232)435 33 53
Şu kullanıcı olarak giriş yapıldı:
filler@godaddy.com
HAIRCS İZMİR;
Kellik, Saç dökülmesi, kadın - erkek, yaşlı - genç demeden herkesin kabusu haline gelebilir. Sağlıklı, gür ve parlak saçlara sahip olmak hem görsel, hem de psikolojik açıdan önemlidir.
İnsan kafasında yaklaşık 100 – 150 bin saç teli mevcuttur ve günde 100 adet saç teli dökülür. Saç dökülmesinde gerek bölgesel gerekse genel olarak günde 100 adet saç telini geçiyorsa, buna “saç dökülmesi var” denilebilir.
www.hair-cs.com
Başımızda Ne Kadar Saç Kılı Bulunur?
Bir insanın başında ortalama 100.000 - 150.000 saç teli bulunur. Saç kılı sayısında saç renginin ve yaşın da önemi vardır. Kızıl saçlılarda kıl sayısı daha az iken, sarışınlarda daha fazladır. Bir bebeğin doğduğunda ortalama 1100 kıl kökü varken, yetişkin olduğunda bu sayı 600'e düşer.
HAIRCS İZMİR;
Saçlar öncelikle kozmetik olarak ilgilenilse ve düşünülse de, vücuttaki görevi kozmetik kaygının ötesindedir. İnsan başında bulunan 'saç' olarak isimlendirdiğimiz kılların esas görevi; ısı ve su dengesini sağlamak, kafatasını dış etkilerden korumaktır. Ayrıca, her bir kılın aynı zamanda duyu cisimciği olduğu düşünülürse; basınç, sıcaklık, dokunma, ağrı hislerini algılamak da diğer görevleridir.
Saçlar çok güçlü ve dayanıklıdırlar. Bir saç teli 100 gr. ağırlığında bir cismi taşıyabilecek güce sahiptir. Bu kadar güce ve dayanıklılığa sahipken, bir saç telinin ömrü ortalama 4 yıldır.
Saçın yaşam döngüsü üç aşamalıdır:
· Gelişme ve olgunluk (anajen) dönemi; saçın sürekli uzadığı, sağlıklı ve dayanıklı olduğu süreçtir. 2-7 yıl sürer.
· Durulama ve şaşkınlık (katajen) dönemi; hızlı bir şekilde saç telinin yaşlandığı süreçtir. Bir kaç hafta sürer.
· Zayıflama ve düşkünlük aşaması; telojen dönem; saçın döküldüğü dönemdir. Birkaç ay sürer.
Saç folikülleri aynı zamanda farklı evrelerde bulunabilirler. Yani saç foliküllerinin bir kısmı anajen dönemde bir kısmı katajen bir kısmı da telojen dönemde olabilir. Normalde tüm saç foliküllerinin %5-10'u saçların döküldüğü telojen dönemdedir. Bu nedenle günde ortalama 100 saç telinin dökülmesi normal olarak değerlendirilmektedir.
HAIRCS İZMİR;
Kadınlarda saç dökülmelerinin nedenleri şunlardır:
Beslenme yetersizlikleri: D vitamini eksikliği, amino asit lizin (lysine), bakır ve çinko eksiklikleri de saç dökülmesine yol açabilir.
Hormonsal dengesizlik: 30 yaşından itibaren kadınların hormonlarında dengesizlik oluşmaya başlayabilir ve bu da saç dökülmesine yol açar. Bazı erkeklik hormonları hem erkek hem kadın vücudunda bulunur.
Tiroit problemleri: Boynun ön kısmında buluna tiroit bezi eğer gerekenden az ya da daha çok tiroit hormonu üretirse bu aksaklık etkisini saçlar üzerinde gösterebilir.
Polikistik over sendromu: Polikistik over sendromu, kadınlarda hormon dengesizliğine yol açar. Bu dengesizlik yüz ve vücutta kıllanmaya ama saçlarda zayıflığa neden olur.
Hamilelik: Bebek doğduktan sonra hormon seviyeleri aşağı düştükçe saçlar da dökülmeye başlar
Doğum kontrol hapları: Doğum kontrol haplarında bulunan ve yumurtlamayı önleyen hormonlar saçların incelmesine neden olabilir
Menopoz: Menopoz döneminde hormonlardaki değişim bazı kadınları saç dökülmesi problemiyle karşı karşıya bırakabilir. Bu geçici bir şikayettir ve saç dökülmesi bir süre sonra sorun olmaktan çıkar.
Yoğun stres: Çok fazla stres saçların aniden dökülmesine neden olabilir. Dökülme birkaç ay sürebilir. Stresi en aza indirmek saç dökülmesi riskini de azaltacaktır.
Zehirli kimyasallar içeren saç ürünleri: Saçları fazla kimyasala maruz bırakmamak ve doğal ürünlere yönelmek, saçları dinlendirmek dökülmeyi azaltabilir.
Aşırı kilo kaybı ve şok diyetler: Şok bir diyet uygulayarak zayıflama yanında aynı anda saçlarınızı da kaybetme yolunda bir adım atıyor olabilirsiniz.
Sıkı saç şekilleri: Saçları ince ince ördürmek, sıkı at kuyrukları veya sürekli bigudi kullanmak saç dökülmesi için risk oluşturur. Saçların nefes alması gerekir.
Kemoterapi ve radyoterapi: Gözle görülür biçimde saç kaybına neden olan tedavi yöntemleridir. Ancak tedavi sonlandıktan sonra saçlar yine eskisi gibi uzamaya başlar.
Saç dökülmesine neden olabilecek bazı hastalıklar
Saç derisinde sedef, saçkıran, kıl kökü iltihabı (folikülit), seboreik dermatit
Yaşlanma: Yaşlandıkça saçların büyüme hızı da yavaşlar. Saç incelir, beyazlar ve gençlik günlerine oranlar artık daha sağlıksızdır. Saç sağlığını korumak için beslenmeye özen göstermek ve gerekli vitamin desteklerini almak önemlidir.
Kalıtım: Vücudumuzla ilgili çoğu problemde olduğu gibi saç dökülmesinde de genlerin rolü olabilir. Genetik olarak saçları dökülen kadınlar genellikle 50’li yaşlardan sonra bu problemle karşı karşıya kalsalar da, sorun çok daha genç yaşlarda kendini göstermeye başlayabilir.
Saç protezi bir aksesuar hatta tamamlayıcı bir imaj, kendini iyi hissetmek anlamına gelebilir.
Türkiye/Ege bölgesi/İzmir/Ege Sun Plaza/Haircs İzmir/Saç Protez Merkezi
İnsan kafasında yaklaşık 100 – 150 bin saç teli mevcuttur ve günde 100 adet saç teli dökülür.
HAIRCS İZMİR
Telif Hakkı © 2024 HAIRCS İZMİR - Tüm Hakları Saklıdır.
GoDaddy Destekli